Beskyttelse mod frost?

busk

Det er måske tidligt at begynde at bekymre sig om det, men som sommeren begynder at forsvinde, begynder jeg at tænke på, hvad jeg kan gøre for at beskytte mine stauder og buske mod frost. Store dele af min have har måttet lade livet tidligere år, og det gider jeg ikke igen i år. Det er simpelthen for dyrt og for stort et arbejde at erstatte dem hvert eneste år.

Det, man kan gøre for et beskytte stauder og buske vinteren over, er at dække jorden og planterne selv til. Typisk bruger man gran, sphagnum, kompost eller sågar spåner.

Inden skal du dog sørge for at vande jorden godt. Ellers risikerer du at kvæle planterne. Dæk derefter jorden omkring stauderne med kompost o
g beskyt stauden med gran. Det samme kan gøres med buske. Her kan du binde grangrene løst fast rundt om busken, så den er beskyttet.

Det er meget vigtigt, at du får fjernet beskyttelsen igen på det rigtige tidspunkt. Fjerner du det for tidligt, risikerer du at blive ramt af endnu en frostbølge. Fjerner du for sent, kan du kvæle planterne. Når den udækkede jord omkring i bedene begynder at tø, kan du fjerne beskyttelsen. Men tjek lige vejrudsigten først.

 

Related posts:

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>