Fokus på japansk star

1383185_84341429

Fokus på japansk star, som efterhånden er begyndt at vinde indpas i de danske haver. Grunden til denne begyndende indpasning er pga. planten er modstandsdygtig overfor både vind og vejr – og kan derved både klare en oversvømmelse og en kold vinter.

Normalt så findes japansk star i både den sydlige og centrale del af Japan, hvor dem første gang blev opdaget i bjergområder, men senere hen fundet i skove og haver. Planten trives bedst i en fugtig bund, men den er hårdfør, og kan klare meget.

Selve planten kan blive op til 40 centimeter høj, og består af grønne hængende blad. Gennem tiden har planten dog udviklet sig, og man kan derved i dag få mange forskellige typer af arten. Det som gør japansk star spændende er at den på trods af sit buske lignende udseende har en flot blomst som blomster om foråret – blomsten består af en sort kerne med hvide blade (kaldet hvide støvdrager).

Japansk star benyttes ofte til at skabe en ”bund” – da man ved meget få planter kan skabe en flot tæppe af planten. Alt efter hvilket form for tæppe, kan man vælge forskellige typer af arten, da der er forskel på både højden og tykkelsen – det er meget som at købe et tæppe – du har næsten alle muligheder (sågar farve valg).

Der er efter plantning også mulighed for at indplante andre blomster såsom stauder, som giver et flot spil med det allerede plantede tæppe. Når efteråret indpasser (eller faktisk også forår) har man mulighed for at formere sit tæppe, og derved opnå mange planter til både venner og veninder.

Related posts:

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>