Forår – nye planter i haven

1415450_purple_flowerDet er atter blevet forår, hvilket betyder at det er tiden, hvor der skal plantes planter. Her på siden vil vi give jer derude nogle gode råd, til hvilke planter i skal plante i jeres haver. Et fugtigt bed giver frodighed og farver i haven. Det kan anlægges ved damkanten, i et sumpet hjørne, eller du kan anlægge et særligt bed til disse planter. Nedenfor vil vi belyse, hvilke planter vi mener i skal have i jeres haver her til forår/sommer, som uden tvivl vil pynte og pryde jeres haver gevaldigt.

  • Almindelig kattehale, Lythrum salicaria
  • Amerikansk mjødurt, Filipendula rubra ’Venusta’
  • Dughosta, Hosta sieboldiana var. elegans
  • Etageprimula, Primula bulleyana
  • Kongebregne, Osmunda regalis
  • Kronerabarber, Rheum palmatum
  • Sibirisk iris, Iris sibirica
  • Snefrytle, Luzula nivea

Alle disse 8 planter trives i fugtig, men veldrænet og humusholdig jord. Sibirisk iris, Iris sibirica, er let at dyrke, men kræver fuld sol for at blomstre. I maj til juni får planten blå blomster, som er cirka syv centimeter i diameter. Etageprimula, Primula bulleyana, stammer fra fugtige enge i Yunnan og Szechuan i Kina. De trives fint i solen, hvis der er fugtigt nok, men gror også godt i halvskygge. I juni til juli får planten duftende, orangegule blomster i fem til syv etager opad stængelen.Snefrytle, Luzula nivea, hører til sivfamilien. I juni til august kommer de cremehvide blomsterkvaste frem på cirka 60 cm lange stængler. Bladene er stedsegrønne og sidder i en tue. Almindelig kattehale, Lythrum sallicaria, vokser vildt herhjemme, især i moser og langs grøfter. Den blomstrer længe fra juli til september med blomster, der sidder i lange, tætte, aksformede blomsterstande med en stærk mørkrosa farve.Amerikansk mjødurt, Filipendula rubra ’Venusta’ bliver normalt 100-150 cm, men på en varm og solrig plads kan den blive op til 180 cm høj. Alligevel virker planten let og luftig. Den blomstrer i juli til august med luftige stande af små, duftende rosa blomster.Kronerabarber, Rheum palmatum, kommer fra Kina og er en meget dekorativ staude, ikke mindst på grund af de store, håndlappede og mere eller mindre rødlige blade.Kongebregne, Osmunda regalis, er en statelig, men alligevel yndefuld bregne, der kan blive meget gammel. Den vokser langsomt og kan med tiden blive op til 175 cm høj.Denne bregne skal gerne plantes med lavere planter omkring sig, så de smukke blade rigtigt kommer til deres ret. De er lysegrønne og sidder i en tæt tue og får fine gyldne høstfarver. Dughosta, Hosta sieboldiana var. elegans, er en kraftig og frodig hosta med store, blåduggede, hjerteformede blade, hvor bladnerverne danner et smukt rillet mønster.

Ovenfor har vi givet en kort informaton omkring, hver plante. Vi mener uden tvivl at disse 8 planter vil pryde jeres haver meget, og vil være et rigtig smukt syn.

Kender i disse planter? Og kunne i overveje at anskaffe jer disse?

Related posts:

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>