Hvor bliver foråret af?

Hej derude! Er i også ved at være træt af at skulle køre rundt med vinterdæk, foreksempel af mærket michelin alpin a4, i det hvide og snebeklædte landskab. Det er vi ihvertfald her på siden. Nu er vi snart i April måned, og sneen daler stadig ned fra himlen. Det ser ikke ud til at få nogen ende. Vi er faktisk i tvivl om det overhovedet skal blive rigtig forår, så vi gartneri entusiaster kan komme ud i haverne, som vi jo holder så meget af. Temperaturen ligger stadig under frysepunktet, og sneen dækker alle de fine planter og træer i haverne. Dette gør virkelig os gartneri entusiaster sørgmodige, da vi savner det dejlige forår, hvor vi kan gå ude og pusle i haven, imens vi planter nogle nye varianter af planter.

Imens vi venter på foråret springer frem, kan vi lige give jer nogle gode råd/information omkring at plante.

  1. Når du har lagt blomsterløg i jorden, begynder de straks at danne nye rødder og opbygge næste års blomstring. Det sker hele efteråret og vinteren, hvis bare jordtemperaturen er ca. 5 grader og derover.
  2. Der er ingen blomsterløg, som bryder sig om fugtig jord vinteren igennem. De fleste blomsterløg foretrækker en almindelig let og næringsrig veldrænet muldjord, hvor der ikke står vand omkring løgene vinteren igennem.
  3. De fleste blomsterløg foretrækker en placering i let skygge med lidt sol. En placering i fuld sol gør blomstringsperioden meget kortere. Blomsterløg har ”frostvæske” i cellerne. Hvis mange af løgenes blade og blomster ligger på jorden om morgenen efter en nat med frost, rejser de sig igen, når temperaturen stiger.
  4. Hvis du har mange blomsterløg i haven, kan du drysse 2-3 kg. NPK-gødning pr. 100 m2. bed med mange løg. Gør det i oktober, når blomsterløgene opbygger næring til næste års blomstring. Husk også de områder, hvor der er mange vintergækker og erantis

Det var lige 4 hurtige råd/information, som i kan benytte jer af når foråret endelig kommer!

 

 

Related posts:

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>