Ivrig efter at komme ud i haven?

Det er vi! Sommeren er over os, og i pinsen så vi lige præcis den slags havevejr, som jeg er sikker på, at mange danskere går rundt og sukker efter nu. Vi har desværre ikke set meget til sommervejret efter den varme uge sidst i maj, men som gartnere i Greve er vi, som resten af Danmark, ganske vant til at skulle væbne os med tålmodighed, når det kommer til solskinsdagene.

Alle kan have et drivhus!

Derfor vil jeg lige give et par hurtige råd til jer, der har planter, der er af den mere kuldefølsomme slags, som I går og venter på at kunne plate ud. Hvis I har et drivhus, giver det jo sig selv at I skal udnytte det beskyttende ‘mikro-klima’, der findes her, til at plante jeres blomster og frø ud. Men har man ikke det, behøver man ikke fortvivle – man kan nemlig man godt snyde lidt og købe et mini-drivhus til nogle hundrede kroner – det er ligeså effektivt, men selvfølgelig væsentligt mindre, hvilket også betyder, at løsningen er bedst til dig, der er nybegynder i gartner-faget eller som bor i et område, hvor et egentligt drivhus ikke er en mulighed.

Kom ind i kampen og bliv klar til sommeren…

Plant dine små skud eller frø i små potter og giv dem det rette klima i dit mikro-drivhus. Tidlige afskæringsblomster såsom roser er perfekte til drivhusets klima, hvis du ikke kan vente på den rigtige sommer. Løgplanter, påskelijler og tulipaner er desuden blandt de planter og blomster, der elsker det varme fugtige klima, som drivhuset byder på. Så det er bare med at komme i krig – tag godt tøj på og kom i gang, så du er klar til sommeren kommer!

Og husk så lige, at du også kan bruge ventetiden til at få købt alt det udstyr, du ved, du skal have skiftet ud eller altid går og savner, når solen endelig bager og der ikke er tid til at køre i havecenter!

God havearbejdslyst!

 

 

 

Related posts:

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>