Påskeliljen!

Hej allesammen. Så er det snart tid til at påskeliljerne kommer frem, hvilket vi have entusiaster, jo slet ikke kan vente til. Disse planter er yderest smukke at se på og pryder haverne gevaldigt. Påskeliljen er en staude som overvintrer ved hjælp af et løg. De rosetstillede blade er linjeformede og flade eller let skeformede. Bladranden er hel og bladspidsen er afrundet. Begge sider af bladet er blågrønne. Blomstringen sker i marts-april, hvor blomsterne sidder endestillet på et særskilt, fladt og kantet skud. Hver stængel bærer kun én blomst, der normalt er gul. Blomsten består af 3 bægerblade og 3 kronblade, der er sammenvoksede til en gul krave, der er tandet eller lappet. Over den findes et sammenvokset, gult kronrør. Kraven er lysere gul end kronrøret. Frugten er en trekantet kapsel med mange frø. Rodnettet sidder samlet som en trævlet tot på undersiden af løget. Løget danner med tiden mange nye sideløg, sådan atplanten formerer sig vegetativt på den måde. Husk på at hele planten er stærkt giftig, og saften er hudirriterende. Så lad ikke børn komme for tæt på disse planter.

Vi er virkelig store fans, af denne skønne påskelilje her på siden, hvilket vi uden tvivl også tror i have entusiaster derude er. Denne plante er en fryd for øjet!

Så hvis i ikke allerede har denne plante, så få den plantet, den vil virkelig pryde jeres haver!

Related posts:

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>