Vinterafdækning – gør dine planter klar til vinteren med spåner

1404666_frozen_flower

Snart går vi for alvor vinteren i møde, men allerede nu har vi oplevet de første nætter med minus grader. Har du ikke allerede gjort din have og planter vinterklar, er det på høje tid at komme igang. Desto før du får dækket af og forberedt dine vækster på vinterens kuldegrader, des bedre.

Generelt som en tommelfingerregel kan man sige at alle vækster, som ikke naturligt forekommer i den danske flora, har behov for at blive dækket af til vinter og/eller tages indenfor for at overvintre.

Det kan anbefales at føre en oversigt over hvilke planter man har i sin have, sådan at man med en blomster bog kan

danne sig et overblik over hvad hvilke planter og blomster hver især har brug for, for at komme godt og helskindet igennem vinteren.

Hvad angår udendørs afdækning, har jeg fået et tip af en Svensk  kollega, som jeg efterprøvede sidste vinter. Istedet for at bruge visne blade eller grangrene, foreslog han mig istedet at bruge spåner.  Dette anvendte jeg hele sidste vinter, og jeg må sige at jeg har været meget tilfreds med resultatet.

Jeg synes at flere planter klarede vinteren bedre end de plejer, og det skal især ses i lyset af at vi havde en vinter sidste år som i var præget af perioder med megen barfrost, og til tider også isslag.

På grund af den megen barfrost, så valgte jeg nu også ved nogle af de første års podet planter at dække ekstra af med grangrene, og det tror jeg var et godt valg.

Generelt vil jeg anbefale en grov type af spåner, da den kan bruges til alle formål, samt at de modstår bedre sneen. Har du et hængeparti ude i haven som mangler afdækning, så kommer her et link hvor de sælger spåner, og leverer gratis, Danske Spanvall: www.spanvall.dk

Hav’ en rigtig god vinter, og sørg nu for planterne så de også kommer godt igennem!

Related posts:

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>