Yndlingshaveværktøj

græs

Alle gartnere har deres yndlingsværktøj – både hobbygartnere og professionelle gartnere. Jeg har faktisk to forskellige. Ét som professionel og ét i privaten. Sjovt nok har de begge med græs at gøre.

Når jeg udfører havearbejde professionelt, er det bedste jeg ved at gå rundt med en kantklipper med snor. For det første er det utroligt tilfredsstillende at trimme kanterne af en græsplæne. Det er lige det sidste, der får plænen til at blive rigtig pæn. For det andet er jeg vild med den summende lyd, den laver. Som regel har jeg dog høreværn med musik også, så det larmer betydeligt mindre for mig end for alle omkring mig.

Privat kommer jeg ikke udenom, at der er ét værktøj, jeg virkelig elsker mere end alle de andre: Havetraktoren. Søndag eftermiddag i sommerhuset på havetraktoren med en kold dåseøl i hånden – det er simpelthen lykken for mig. Lyden og følelsen af motoren, duften af græsset og smagen af øllen samler sig til én stor mængde fryd. Det er temmelig provinsielt, det er endnu mere stereotypt, men hold nu op hvor er det godt.

Krattejernet, spaden, riven og sågar gravkoen kan godt gå hjem og vugge. De har intet på kantklipperen og havetraktoren.

Related posts:

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>